Meistä

 

  • Olen Anu Harpela ja asustelen Pohjois-Suomessa Rovaniemellä mieheni Tuomaksen kanssa, perheeseemme kuuluu myös kaksi täysi-ikäistä poikaa jotka asuvat jo omillaan ja tarpeen tullen toimivat meillä talovahtina ja koirien hoitajina kun matkustelemme näyttelyissä/ muissa reissuissa. Koirat ovat olleet meille aina lähellä sydäntä, niin minun kuin miehenikin lapsuuden kodeissa on ollut aina eläimiä. Ensimmäiset koiramme olivat Englanninspringerspanieli Lumi ja sekarotuinen Collie Rölli, jotka juoksentelevat tällähetkellä sateenkaarisillalla.

  • Tällähetkellä perheessämme asustaa kolme ihanaa mastiffia, Rhona, Jätkä ja Freyja sekä kääpiöpinserit Hugo ja Hexe. Mastiffit ovat olleet haaveenani jo vuosia. Ensimmäisen mastiffin Wakonda's Frontenac "Brina" tuli meille vuonna 2008 ja hän sulatti sydämmemme. Sen myötä kiinnostukseni rotuun lisääntyi ja halusin saada enemmän tietoa koirien kasvatuksesta ja jalostustyöstä. Kasvattajan peruskurssin olen suorittanut vuonna 2010 ja kasvattajasitoumuksen olen allekirjoittanut 2011 ja samana vuonna liityin Suomen Koirankasvattaja Ry:n kannatusjäseneksi. Suomen Kennelliiton jäsenenä olen ollut vuodesta 2006 ja rotujärjestö Bullmastiffit ja Mastiffit Ry:n jäsenenä vuodesta 2008 alkaen. Mastaidh kennelnimen sain toukokuussa 2014. Suomen Karva-kaverit toimintaan olen alkanut Helmikuussa 2015, jolloin suoritimme Jätkän kanssa soveltuvuustestin ja pääsimme sen läpi. Jätkän kanssa kierrämme ilahduttamassa eri-ikäisiä ihmisiä ja osallistumme erilaisiin tapahtumiin. Lokakuussa 2016 valmistuin Eläinavusteiseksi valmentajaksi, valmistumisen myötä voin tehdä enemmän eläinavusteista työtä myös omassa työssäni.

  • Haaveenani oli pitkään laittaa pienempi koira joten päädyimme kääpiöpinseriin joka on "mieheni sanoin mini dobermanni" Ihastuin rodun eloisuuteen ja tempperamenttiin. Kääpiöpinseri uros Hugo muutti meille kesäkuussa 2016 ja hän on myös suorittanut Karva-kaverit testin ja toimii Jätkän kanssa karva-kaveri toiminnassa. Tammikuussa 2017 kennelimme sai vahvistuksen mastiffi nartusta Freyjasta. Elokuussa 2017 meille muutti sijoitukseen kääpiöpinseri narttu Hexe Kennelistä Ajawixen's. Freyja ja Hexe ovat myös suorittaneet marraskuussa 2017 Suomen Karva-Kaverit Ry:n testin ja toimivat myös karva-kavereina.

  • Tarkoitukseni on pienimuotoisesti kasvattaa rodunomaisia, terveitä, hyväluontoisia mastiffeja niin kotikoiriksi kuin näyttelyyn. Haaveenani on tulevaisuudessa saada myös kääpiöpinseri pentuekin. Jos kiinnostuit rodusta/roduista ja haluat saada tietoa lisää, ota rohkeasti yhteyttä  niin kerron mielelläni lisää.