Eläinavusteisuus

 

Eläinavusteisuus eli AAT= Animal Assisted Therapy

Eläinavusteinen toiminta edistää ja vahvistaa erilaisten ja eri-ikäisten ihmisten hyvinvointia.

"Se antaa mahdollisuuden motivoiviin, kasvatuksellisiin ja/tai hoidollisiin hyötyihin lisäten ihmisten hyvinvointia. Toiminta ei ole tavoitteelista ja käynnit pohjautuvat spontaanisuuteen. Käyntien pituus vaihtelee. Ohjaaja voi olla koulutettu ammattilainen tai vapaaehtoinen, joka ei työskentele sosiaali-ja terveysalalla."

Karvaterapiaa, Kaija Ikäheimo

 

Valmistuin eläinavusteiseksi valmentajaksi lokakuussa 2016. Valmistumisen myötä olen saanut paljon uusia kokemuksia ja ajatuksia sekä nähdä ihania kohtaamisia ihmisen ja eläimen välillä. Asiakkaat ovat olleet vanhuksia, muistisairaita, vammaisia ja lapsia. Tällä hetkellä pidän taukoa karva-kaverit toiminnasta koska aika ei tahdo riittää. Suosittelen kaikille joita kiinnostaa eläinavusteinen toiminta.

 

Terapiaeläimeni:

 

Freyja

Freyja on avoin, iloinen ja lempeä mastiffi neiti. Freyjan mielipuuhaa on lumessa juokseminen ja sukeltaminen. Hän tykkää kun yhdessä käymme metsälenkeillä ja mitä perhe touhuaa niin Freyja on menossa mukana :) Käymme Freyjan kanssa ilahduttamassa eri-ikäisiä ja erilaisia ihmisiä, välillä Freyja on mukanani töissä kun työskentelen asiakkaideni kanssa henkilökohtaisena avustajana.

 

Hugo

Hugo on luonteeltaan vilkas, touhukas, energinen ja aktiivinen nuorimies. Pienestä koosta huolimatta hänellä on tempperamenttia. Tykkää kovasti touhuta   mastiffien kanssa. Hugon mielipuuhaa on metsässä juokseminen ja erityisesti kaikkien lelujen ja luiden piilottaminen on hänestä hauskaa. Hugo tykkää kaiken ikäisistä ihmisistä eikä pelkää pienestä koosta huolimatta erilaisia ja eri kokoisia ihmisiä.

 

Hexe

Hexe on reipas ja avoin kääpiöpinseri neiti. Hexe tykkää käydä metsälenkeillä perheen kanssa ja tykkää olla kaikessa mukana mitä tehdään. Hexe on usein mukana minun työskennellessä asiakkaiden kanssa, käymme ulkoilemassa ja seurustelemme yhdessä asiakkaiden kanssa.

 

Mitzi

Mitzi on 7kk vanha kääpiöpinseri tyttö. Reipas, iloinen ja avoin kääkkä. Energiaa ei tältä tytöltä puutu ja hän tykkää touhuta perheen parissa käyden metsälenkillä ja leikkiä laumamme toisten koirien kanssa. Mitzi kulkee myös mukanani töissä ja on tottunut pienestä pitäen erilaisiin ja eri-ikäisiin ihmisiin.