Eläinavusteisuus


Eläinavusteisuus eli AAT= Animal Assisted Therapy

Eläinavusteinen toiminta edistää ja vahvistaa erilaisten ja eri-ikäisten ihmisten hyvinvointia.

"Se antaa mahdollisuuden motivoiviin, kasvatuksellisiin ja/tai hoidollisiin hyötyihin lisäten ihmisten hyvinvointia. Toiminta ei ole tavoitteelista ja käynnit pohjautuvat spontaanisuuteen. Käyntien pituus vaihtelee. Ohjaaja voi olla koulutettu ammattilainen tai vapaaehtoinen, joka ei työskentele sosiaali-ja terveysalalla."

Karvaterapiaa, Kaija Ikäheimo


Valmistuin eläinavusteiseksi valmentajaksi lokakuussa 2016. Valmistumisen myötä olen saanut paljon uusia kokemuksia ja ajatuksia sekä nähdä ihania kohtaamisia ihmisen ja eläimen välillä. Asiakkaat ovat olleet vanhuksia, muistisairaita, vammaisia ja lapsia. Tällä hetkellä työskentelen ohjaajana kehitysvammaisten lasten-ja nuorten ryhmäkodissa. Siellä minulla on hyvät mahdollisuudet tehdä eläinavusteista valmennusta.


Terapiaeläimeni:


Jätkä

Jätkä on luonteeltaan rauhallinen lempeä jättiläinen. Tykkää erilaisista ja eri-ikäisistä ihmisistä ja nauttii kun saa olla rapsuteltavana. Perusluonteeltaan rauhallinen, pitkäpinnainen, sopeutuvainen, ystävällinen ja toisten koirien kanssa hyvin toimeen tuleva. Vieraat ottaa avosylin vastaan ja saattaa tervehtiessään muiskauttaa mojovan pusun keskelle naamaa. Rakastaa kaiken ikäisiä ihmisiä ja karvaisia kavereita.


Hugo

Hugo on luonteeltaan vilkas, touhukas, energinen ja aktiivinen nuorimies. Pienestä koosta huolimatta hänellä on tempperamenttia. Tykkää kovasti touhuta   mastiffien kanssa. Hugon mielipuuhaa on metsässä juokseminen ja erityisesti kaikkien lelujen ja luiden piilottaminen on hänestä hauskaa. Hugo tykkää kaiken ikäisistä ihmisistä eikä pelkää pienestä koosta huolimatta erilaisia ja eri kokoisia ihmisiä.